Kurs og arrangement

Kurs

Klatrekurs ved Espern (Hamar).  Høst 2023

Kursoversikt høst 2023


11.  september  Topptaukurs 4 timer
25/9 og 2/10      Brattkortkurs 8 timer
16. oktober        Topptaukurs 4 timer
6.   november    Topptaukurs 4 timer
20/11 og 27/11   Brattkortkurs 8 timer
4.   desember    Ledkurs 4 timer
11. desember    Topptaukurs 4 timer


Alle kurs går på mandager kl 17:30 - 21:30, i klatreveggen på Espern treningssenter, Hamar

Påmelding til topptaukurs gjøres via Espern tlf: 62 55 53 33.

Påmelding til andre kurs gjøres via dette skjemaet:

https://forms.gle/pwcA4SZSiXtdDc5H6


Ved få påmeldte kan kurset bli avlyst på kort varsel. Påmeldte får pengene tilbake eller plass på senere kursdato.

Har du spørsmål ta kontakt via epost:
kurs-hamar@klatres.no

 
Nybegynnerkurs -  innendørs klatring
I klatreveggen på Espern treningssenter tilbyr vi tre ulike kurs for nybegynnere: 4 timer topptaukurs, 4 timer ledkurs, og 8 timer brattkortkurs. Alle kurs følger standarder satt av Norges Klatreforbund. Instruktørene er medlemmer av Hedemarken Klatreklubb og er godkjente instruktører (Norges Klatreforbund).
 

Felles mål for alle kurs.

- Gi deltakerne grunnlag for å klatre sikkert på alle typer innendørsanlegg.

- Stimulere gleden ved å bevege seg i en klatrevegg.

- Bevisstgjøre deltakerne på den potensielle fare som er forbundet med klatring


Topptaukurs 4 timer

Dette er et nybegynnerkurs som kvalifiserer til å sikre andre på topptau. Det vil si når tauet allerede henger i veggen. Kurset passer for deg som vil prøve ut om klatring er noe for deg. Mange foreldre som ønsker å sikre egne barn tar dette kurset. Du kan gå opp til brattkortprøve om du lærer deg ledklatring i tillegg. Vi anbefaler derfor å ta ledkurset i tillegg om du ønsker brattkort. Pris: 1.000,- kr pr pers. Maks 10 deltagere.


Ledkurs 4 timer
Ledkurs er for deg som kan å sikre på topptau fra før, men som vil ta steget videre og lære å sikre på led (når tauet ikke henger oppe i veggen). Når du kan å sikre på led, dekker det kompetansekravene til brattkortprøven som du kan ta minimum to uker etter endt kurs.
Pris: 900,- kr pr pers. Maks 10 deltagere.

Brattkortkurs 8 timer
Dette er et nybegynnerkurs over to kvelder og gir deg kompetanse til å sikre på topptau og led. Kurset er topptaukurs og ledkurs samlet i en pakke. Det dekker kompetansekravene til brattkortprøven, som du kan ta minimum to uker etter endt kurs.
Pris: 1900,- kr pr pers. Maks 10 deltagere.

Falltreningskurs 8 timer (for klubbens medlemmer etter behov)
De aller fleste klatrere blir hemmet av frykten for å falle. Dette kurset gjør deg mer bevisst på din egen frykt for å falle og hvordan du kan trene på fall for å gjøre klatringen morsommere, og ikke minst klatre bedre. Kurset lever opp til klatreklubbens slagord 'Best i alle fall'. Kurset er for deg som har klatret en stund og er komfortabel med å klatre på led inne. Det er ingen krav til å klatre på et visst nivå

Forkunnskaper
Med unntak av ledkurset og falltreningskurset trengs ingen klatreerfaring fra før. Lån av utstyr er inkludert i prisen. Deltagere må ha fylt 14 år innen siste kursdag. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset.

Brattkort

For å sikre noen på led inne bør du ha Brattkort. Mange klatresentere har også krav om Brattkort for å få lov til å bruke klatreveggen. Les mer om Brattkort på Norges Klatreforbund sine sider: https://klatring.no/brattkort. Du kan hevnende deg til kurs-hamar@klatres.no for å avtale tidspunkt for brattkortprøve. Pris: 100,- for selve brattkortprøven.


Kommende arrangement

Vår facebook-gruppe Vi klatres! er knutepunktet for å avtale klatring, dele informasjon, og finne turkompiser på.

Ikke på facebook? Ta det helt med ro, informasjon om større turer og arrangementer i klubbens regi vil legges ut her når det er aktuelt.

Kommende arrangement:


Det er ingen planlagte arrangementer pr.nå.